MUP RS-a uhitio je Nedjeljka Lizdeka i Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.  Kako doznaje “Avaz” obojica su uhićeni u okviru istrage koju MUP RS vodi u suradnji sa Tužiteljstvom BiH o djelovanju Elezove grupe.

– U tijelu je kriminalistička obrada nad osumnjičenima s ciljem rasvjetljavanja više teških kaznenih djela za koje postoje osnovi sumnje da su počinjena od strane kriminalne grupe na čije je čelu bio Darko Elez – kaže izvor blizak istrazi. 

Elez je izručen iz Srbije i po rješenju Suda BiH se nalazi u pritvoru. Obradov 2019. godine bio privođen u istrazi o ubojstvu dvojice sarajevskih policajaca.

Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek ranije su privođeni u okviru istrage ubojstva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanja njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani u automobilu 5. rujna 2018. godine u Banjoj Luci. 

Obojica važe za članove automafije iz Istočnog Sarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubojstva i dovođeni su u vezu sa krađom Škode Octavie, koja je korištena u zločinu. Vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banje Luke.

Također, prethodno su dovođeni u vezu sa učešćem u ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Više od pola godine su proveli u pritvoru i u nedostatku dokaza su pušteni na slobodu.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!