Nakon velikog prepucavanja dvaju klubova zbog Cibonina odbijanja odgode druge polufinalne utakmice Prvenstva Hrvatske, Split je na Gripama u prvoj utakmici polufinalne serije uvjerljivo svladao “Vukove” s 95:80 te je poveo 1-0 u seriji na dvije pobjede.

Bez obzira na izostanak ozlijeđenog Prkačina, gosti su bolje otvorili susret, u 13. minuti imali su +9 (33:24), a na kraju prve četvrtine +5 (27:22).

Splićani su u drugoj dionici serijom 11-2 izjednačili na 35:35, a do kraja poluvremena i došli do vodstva od 47-44. No ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Split dobio 30-19, a zatim u posljednjoj dionici “Žuti” su mirno priveli susret kraju.

Kod Splita najefikasniji su bili Marko Luković s 18 koševa, Marin Marić sa 17 koševa i šest skokova te Ivan Perasović i Toni Perković s po 13 koševa.

Suparnički sastav predvodili su Darko Planinić i Ivan Novačić s po 13 koševa te Mateo Drežnjak s 12 koševa.

Drugi susret polufinala na rasporedu je u petak, 21. svibnja. Hrvatski košarkaški savez pristao je na molbu Splita da se ta utakmica odigra 22. svibnja, ali trebao je i pristanak Cibone koja je taj datum odbila. Iz redova “Vukova” su poručili kako su Splitu već izašli u susret kod odigravanja prve polufinalne utakmice koja se trebala odigrati u ponedjeljak.

Inače, Splićani su u svih šest ovosezonskih dvoboja s Cibonom bili bolji.

U ponedjeljak je Zadar u dvorani Krešimira Ćosića u drugom polufinalu pobijedio Goricu 89:73. Druga utakmica polufinala između Zadra i Gorice na rasporedu je u četvrtak, 20. svibnja, u Gradskoj dvorani u Velikoj Gorici.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!