Europsko je prvenstvo i pred hrvatskom ženskom košarkaškom reprezentacijom, koja prvi dio priprema odrađuje u Svetom Martinu na Muri. Hrvatske su košarkašice nakon šest godina izborile veliko natjecanje. Napravljena je i smjena generacija, a novi rezultatski iskorak traži se od 17. do 27. Lipnja u Francuskoj, gdje su u skupini D, osim domaćina, protivnice još Rusija i Češka.

– To su tri reprezentacije koje nikad nismo pobijedili u službenim utakmicama od osnutka hrvatske države, što jasno govori koliko imaju veliku tradiciju, koliko imaju snage i koliko su nam neugodne po načinu igre, rekao je izbornik Stipe Bralić.

Trenutačno je 15 igračica na raspolaganju izborniku Braliću, a Ivana Dojkić, najefikasnija u kvalifikacijama, i Marija Režan trebale bi se priključiti u nastavku priprema. Hrvatska će u sklopu priprema odraditi sedam susreta.

– Atmosfera je odlična, mi naravno očekujemo što pozitivniji ishod. Bez obzira na to što nam je skupina veoma teška, cure će zasigurno dati svoj maksimum, očekuje Nina Premasunac.

Matea Tadić priželjkuje da bude među 12 izabranih koje će otići na kontinentalnu smotru:

– Nadam se da ću biti u tih 12 koje će predstavljati Hrvatsku na EP-u. S obzirom na to da sam mlada, očekujem da će to za mene biti dobro iskustvo, da ću puno naučiti i vidjeti kako to funkcionira na nekoj višoj razini.

– U ovom smo ciklusu iznenadile dosta protivnika, vjerujem da ćemo na isti način iznenaditi naše protivnike u grupi, nada se pak Ivana Tikvić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!