Predstavnici udruge studenata „PRUMO“ Studija odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizirali su predavanje „Društvene mreže – PRilika ili prijetnja?“ u cilju predstavljanja prednosti koje nude društvene mreže, ali i s druge strane izazova i opasnosti s kojima se susreću mladi ljudi na internetu.

Predavanje je održala studentica četvrte godine Studija, Marija Sučić koja je rekla: „Željeli smo studentima približiti mogućnosti društvenih mreža koje nisu isključivo vezane za zabavu. Većini je zabava prva asocijacija na društvene mreže, ali one pružaju višestruke mogućnosti. Bez obzira koriste li se društvene mreže za komunikaciju, zabavu, edukaciju ili poslovanje, ključan faktor je poznavanje samih mreža, njihovih specifičnosti te korisnika koji ih svakodnevno koriste.“

Predsjednica udruge studenata „PRUMO“, Sara Bošnjak naglasila je: „Odlučili smo se približiti mlađoj populaciji kako bi u fokus stavili društvene mrežame te vidjeli što je prilika, a što prijetnja. Za mene su osobno društvene mreže prilika, ali će isto tako uvijek postojati neka prijetnja s kojom ću se ipak naučiti izboriti“.

Pročelnik Studija odnosa s javnošću, dr. sc. Marijan Primorac istaknuo je kako je ovo aktualna i zanimljiva tema, a to se vidi u u vremenu pandemije.

”Danas društvene mreže određuju komunikacijsku platformu  i demantiraju čitav komunikacijski proces. Stoga je izrazito pozitivno ovo istraživačko djelo naših mladih studenata, koji ostvaruju svoju misiju, potiču istraživački rad unutar Studija i interpretiraju te rezultate. Izrazito smo ponosni na njih jer pokazuju da imaju teorijska znanja, ali i da ih znaju primjeniti u praksi i prenijeti ih dalje svojim mladim kolegama.”

Izvor: Udruga studenata odnosa s javnošću PRUMO
Filozofski fakultet
Sveučilište u Mostaru

error: Content is protected !!