Jedna od voditeljica večerašnjeg Eurosonga popularna je nizozemska šminkerica i frizerka Nikkie de Jager (27) poznatija pod umjetničkim imenom Nikkie Tutorials.

Slavu diljem svijeta 190 centimetara visoka Nikkie stekla je kanalom na Youtubeu.

U siječnju prošle godine šokirala je obožavatelje priznanjem da se rodila kao muškarac te kako godinama živi kao transrodna osoba. Svoju je ispovijest otkrila u 17-minutnom videu kojeg je nazvala “I’m Coming Out”.

– Danas ću s vama podijeliti nešto što sam oduvijek htjela, ali pod mojim okolnostima. Čini se da mi je ta prilika bila oduzeta, zato vraćam svoju moć. Nova je 2020. i želim započeti ovu godinu s istinom. Ne mogu vjerovati da ovo govorim. Rodila sam se u krivom tijelu, rekla je Nikkie u videu kojeg je dosad pogledalo gotovo 37 milijuna ljudi.

– Snimati ovaj video s jedne je strane zastrašujući, a opet tako oslobađajući osjećaj. Da, ja sam transrodna osoba, ali na kraju dana ja sam samo ja, kao što ste i vi – vi. Svi mi trebamo živjeti vlastite živote bez ikakvih restrikacija. Ovime želim inspirirati sve male Nikkie diljem svijeta da učine isto, da žive živote onako kako to uistinu i zaslužuju. Vodim svoje bitke svaki dan i znam da vas ima. Ovaj nas svijet treba! Trebamo čuti i razumijeti jedni druge. Bez obzira na težinu, boju kose, kože…

– Kad je moja majka bila trudna bila je uvjerena da će roditi djevojčicu, a onda sam izašao ja. Međutim oduvijek sam se igrala s lutkicama, zanimale su me šminke i haljine. Moja mama je rekla da ću bili gej ili će se nešto drugo dogoditi. Oduvijek me podupirala na čemu sam joj zahvalna. Sa samo sedam godina počela sam nositi isključivo žensku odjeću, učitelji u školi su me shvaćali, a djeca kao djeca, neki su bili zbunjeni, ispričala je Nikkie.

– Najteže je bilo da me ljudi prihvate. To mi je znalo razarati srce. Kad sam imala 14 godina krenula sam s hormonalnom terapijom. U dobi od 19 godina proces tranzicije je bio gotov i napokon sam postala žena!

Nikkie je svoju tajnu otkrila jer joj je netko prijetio kako će sve otkriti medijima stoga je odlučila skupiti hrabrost i sama sve priznati u videu.

Već je dugo u vezi s Dylanom koji ima 26 godina, a u veljači ove godine su se i zaručili.  

PIŠE VINKO PAIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!