Predsjedništvo županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije održalo je danas proširenu sjednicu na kojoj je prije svega pohvalilo pregovarački tim Vlade HNŽ, resornog Ministra i predsjednika Vlade kao i sindikate medicinskih djelatnika u iznalasku rješenja višemjesečnog problema. Naglašeno je da sve raduje činjenica kako žitelji HNŽ-a nemaju potrebe strahovati o  potpunoj medicinskoj usluzi u medicinskim ustanovama.

Istaknuto je da se daje puna politička podrška inicijativi vijećnika HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a u izmjeni Ustava po pitanju potpune konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. 

Također, naglašena je i neupitna spremnost HDZ-a BiH u formiranju nove Vlade HNŽ-a sukladno izbornim rezultatima iz 2018. godine. Navedeno je da se odvijaju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, te da žalosti činjenica da SDA ne pokazuje ni najmanju želju kako bi se implementirala volja birača. Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ-a smatra da je nužno poštivati izbornu volju birača i da SDA neće biti kočnica normalnog funkcioniranja županije. Također, istaknuto je da je  voljom ministara iz reda SDA produljena trakavica imenovanja ravnatelja MUP-a , te time produljena i ovako narušena sigurnosna slika u županiji. Napominjemo da je pored svih napora ministra MUP-a i predsjednika Vlade da se sigurnosna situacija  u županiji podigne na viši nivo, SDA odlučila je prešutno zanemariti ovu temu iz njima poznatih razloga.

Vodstvo županijskog odbora HDZ-a BiH podržalo je i prijedlog o oživljavanju gradskih i općinskih turističkih zajednica, a sve u cilju jačanja turističko-ugostiteljskog potencijala naših destinacija.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!