Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko natjecanje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, službeno je počelo svoje 11. izdanje.

Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede.

Igre će ove godine uveseliti mališane i u Ljubuškom, gdje se održavaju po prvi put.

Natjecanja će se održati, 22.5.2021. godine sa početkom u 10 sati, a dječaci i djevojčice će se moći natjecati u košarci (2005. godište i mlađi) i nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi na otvorenim terenima OŠ „Marko Marulić“.

Također, u Ljubuškom će se održati i rukometna natjecanja u Gradskoj dvorani za kategorije 2006. godište i mlađi.

Natjecanja u šahu su u Ljubuškom održana prije deset dana, a pobjednici ovog natjecanja će sudjelovati na Velikom finalu Igara u Sarajevu.

Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva natjecanja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

U prethodnih 10 godina, BH Telecom Sportske igre mladih okupile su više od 360.000 dječaka i djevojčica iz čitave BiH, a 17.000 finalista je imalo priliku sudjelovati na Velikom finalnom natjecanju u Sarajevu. 

Igre nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz financijsku podršku USAID-a.

Igre su u sklopu ovog projekta organizirale online radionice pod nazivom „Zajedno kao jedan tim“ gdje mališani imaju priliku upoznati svoje sportske idole i pitati ih sve što ih zanima iz njihovog sportskog života.

Gosti radionica su bili Marica Gajić, Mirsad Terzić, Marko Panić i Senjamin Burić, a mališane očekuje još mnogo iznenađenja.

Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH koji kroz projekat promovira sportska i olimpijska načela, ali i zdrav način života. 

Nakon održanih regionalnih natjecanja po gradovima, pobjednici će sudjelovati na polufinalnim turnirima organiziranim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu.

Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da sudjeluju u sportskim natjecanjima , a zajedno sa „UEFA foundation for children“ organizira se nogometni turnir za djevojčice.

Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života kao Ivica Osim, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević, Benjamin Burić, Luka i Nikola Karabatić te mnogi drugi, a u 2021. godini SIM obitelji pridružio se i Karl-Heinz Rummenigge.

Prijave za sudjelovanje na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene, ali je broj, zbog sigurnosti sudionika, ograničen.

Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba.

Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!

Izvor: Sportske igre mladih

error: Content is protected !!