U Kulturnom centru u Ljubuškom jučer je održan završni događaj projekta „Zaštitne maske za najugroženije“ kojeg je provela OR LOLA.TEES uz podršku Grada Ljubuškog, zajedno sa partnerskim institucijama i udrugama.

Tijekom projekta LOLA.TEES je preusmjerila svoju proizvodnju na zaštitne maske, te je izrađeno ukupno 3240 maski.

Volonterke iz Gorske službe spašavanja i Udruge mladih Agape su potom dijelile maske najugroženijima.

Maske su tako u prethodnom razdoblju donirane Domu zdravlja Ljubuški, GSS-u Ljubuški i Centru za palijativnu skrb Ljubuški (Hospicij Božanske milosti), a jučer je održana završna podjela maski preostalim gradskim udrugama i institucijama.

Maske je podijelila koordinatorica projekta Iva Bilić, a na završnom događaju maske su primili predstavnici Udruge žena poduzetnica Grada Ljubuškog, Gorske službe spašavanja Ljubuški, Udruge mladih Agape Ljubuški, Gradskog vrtića Ljubuški, Staračkog doma Ljubuški, Centra za palijativnu skrb Ljubuški (Hospicij Božanske milosti), Doma zdravlja Ljubuški i Crvenog križa Ljubuški. 

Projekt se provodio uz sufinanciranje Grada Ljubuškog, a podržan je u sklopu aktivnosti  „Žene na izborima“ koji provodi UNDP, a financira Vlada Švedske.

Cilj projekta je poticati žensko liderstvo.

 „Promotrimo li svakodnevnicu naše lokalne zajednice u svakom trenutku dana nalazimo lik žene heroine koja nam je inspiracija. Žene koje fizički obrađuju polja, vode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, žene koje izrađuju i prodaju svoje proizvode na tržnici, žene u politici, žene na visokim pozicijama, u državnim institucijama i privatnim firmama, žene u znanosti, žene nastavnice, žene umjetnice, žene domaćice, žene koje se međusobno podržavaju u udruzi žena poduzetnica i zajedno provode ideje u uspješne poslovne subjekte koje zapošljavaju 5, 10 i više žena, žene aktivistice koje volontiraju u udruzi mladih Agape angažirane na humanitarnim, umjetničkim i ekološkim projektima, zalažući se za društvenu odgovornost, žene spašavateljice u lokalnoj Gorskoj službi spašavanja koje sudjeluju u zahtjevnim akcijama spašavanja i pokazuju najviši stupanj altruizma. Susrećemo ih svakodnevno, svaka od njih na svoj način doprinosi našem gradu“, istaknula je jučer Helena Radić, jedna od osnivačica OR LOLA.TEES.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški