Najmanje 75 posto osoba koje će boraviti u olimpijskom selu na Olimpijskim igrama u Tokiju je već cijepljeno ili će biti cijepljeno prije otvorenja 23. srpnja, izjavio je u srijedu predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

– Imamo dobar razlog misliti da će taj postotak biti veći i od 80, dodao je Bach na online sastanku s japanskim organizatorima Igara te rekao kako je MOO osigurao dodatno medicinsko osoblje za OI.

– MOO je predložio organizacijskom odboru da uključi dodatno medicinsko osoblje u nacionalna izaslanstva, izjavio je čelni čovjek MOO-a dodajući kako će to dodatno osoblje podržavati lječničke operacije i strogu primjenu  anti-Covid mjera u olimpijskom selu i na olimpijskim borilištima.

Predsjednica organizacijskog odbora Igara Seiko Hashimoto je kazala kako će organizatori prihvatiti tu ponudu napominjući da bi cijepljenje sudionika bila velika pomoć da se osiguraju sigurne Igre.

Skoro dva mjeseca od početka OI-ja koje su već odgođene prošle godine zbog pandemije, sva ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da većina Japanaca želi novu odgodu ili otkazivanje Igara.

Međutim, organizatori OI-ja tvrde da će stroge mjere, među kojima je i zabrana sudjelovanja stranih gledatelja, jamčiti sigurnost ovog najvećeg sportskog događaja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!