Malo manje od mjesec dana ostalo je do 12. izdanja DOBRO Svjetskog kupa u gimnastici u Osijeku, na koji su i ove godine prijavljeni brojni natjecatelji iz cijele Europe i svijeta. Finale natjecanja održat će se 12. i 13. lipnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku, a trenutačno je više zemalja koje su potvrdile dolazak nego što je to bio slučaj na zadnjem izdanju 2019., objavili su u utorak organizatori. 

Pripreme za DOBRO Svjetski kup u punom su jeku iako je sama organizacija malo drukčija od prošlogodišnjih zbog epidemiološke situacije. Osijek će i ove godine ugostiti ponajbolje gimnastičare i gimnastičarke svijeta. Očekuje se nastup više od 150 natjecatelja iz 30-ak gimnastičkih federacija, što pokazuje da su sportaši željni nastupati na sportskim događajima najvišeg ranga, a natjecanje će se moći pratiti u direktnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

Brojna sportska natjecanja otkazana su prošle i ove godine te su mnogi sportaši ostali uskraćeni za testiranje svoje forme, pa je realizacija ovogodišnjeg DOBRO Svjetskog kupa odlična prilika za isprobavanje forme prije Igara u Tokiju.

Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, raduje se što će prvi put u ulozi čelnog čovjeka hrvatske gimnastike dočekati brojne gimnastičke delegacije i poželjeti im sportsku sreću.

– Pred nama je 12. izdanje Svjetskog kupa u sportskoj gimnastici DOBRO World Cup Osijek na kojem će nastupiti veliki broj vrhunskih gimnastičara i gimnastičarki, jer ovo je jedno od važnih natjecanja prije Olimpijskih igara u Tokiju gdje će sportaši testirati svoju formu. Naravno, tu će biti i najbolji hrvatski predstavnici. Od gimnastičarki natjecat će se naša olimpijka Ana Đerek, zatim Sara Šulekić, Christina Zwicker, Tijana Korent, a gimnastičari će biti predvođeni našim olimpijcem Tinom Srbićem, a bit će tu i Robert Seligman, Filip Ude, Aurel Benović i Filip Boroša. Prošle godine ovo natjecanje, nažalost, moralo se otkazati zbog pandemije koronavirusa, ali evo već ove godine očekuje se dolazak više od 150 vrhunskih sportaša, što pokazuje da su se zaželjeli natjecanja, da vole ovo natjecanje, da vole doći u Osijek, u Hrvatsku, i vjerujemo da će se i ove godine sjajno osjećati ovdje, izjavio je Možnik.

Za Vladimira Mađarevića, direktora natjecanja i svojevrsnog domaćina osječke etape FIG Svjetskog kupa, to je znak da se sportski svijet pomalo vraća u normalu: – U ovom trenutku imamo veći broj zemalja koje su potvrdile dolazak nego što je to bio slučaj na zadnjem izdanju eventa 2019., što nas jako  veseli i daje nam dodatni vjetar u leđa u zadnjim tjednima organizacije. Državljanima trećih zemalja je kompliciraniji put do Osijeka nego, primjerice, Europljanima, ali nadamo se da će općenito mjere popustiti. Ako se pokaže dodatni interes, rado ćemo, uz suglasnost FIG-a, uvažiti i zakašnjele prijave. Ovim putem želimo zahvaliti svim partnerima koji su ponovno stali uz DOBRO World Cup Osijek i još jednom pozivam sve ljubitelje gimnastike da gledaju finale 12. i 13. lipnja, Svjetski kup u Osijeku na Hrvatskoj televiziji.

– Iako prošle godine nije održan zbog pandemije koronavirusa, ove godine sve naznake upućuju na to da ćemo imati sjajno natjecanje ovdje u Osijeku i to nas jako veseli. Pratit ćemo sve epidemiološke mjere i standarde zbog sigurnosti svih uključenih. Također, nadamo se da će epidemiološka situacija dopustiti da imamo gledatelje u dvorani jer to je ono što nosi u finalnim nastupima i naše predstavnike, ali i sve ostale natjecatelje. No ako to ne bude moguće, prijenos finala svakako će se moći pratiti na HRT-u. Svi su nestrpljivi i uistinu se veselimo ovogodišnjem, 12. izdanju DOBRO World Cupa, istaknuo je sportski direktor Mario Vukoja.

Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez s Gimnastičkim društvom Osijek Žito, uoči 12. izdanja DOBRO World Cupa veliku potporu dobili su od Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o. te Zagrebačke banke, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!