Izbornik svjetskih nogometnih prvaka Francuza Didier Deschamps objavio je popis kandidata za skorašnje Europsko prvenstvo, a među 26 igrača nalazi se i napadač Real Madrida Karim Benzema, koji će s Kylianom Mbappeom i Antoineom Griezmannom mogao tvoriti najubojitiji ofenzivni trojac na kontinentalnoj smotri.

Benzema, koji je ove sezone zabio 29 golova za “Kraljevski” klub”, vraća se u redove “Tricolora nakon šest godina pauze zbog ucjenjivanja suigrača snimkom seksa.

Posljednji put igrao je za Francusku 8. listopada 2015. godine, a potom je izbačen iz nacionalne vrste zbog ucjenjivanja Mathieua Valbuene.

Benzema se sumnjiči da je bio dio skupine koja je od Valbuene tražila 150.000 eura kako ne bi u javnost pustila snimke njegovog seksualnog odnosa s nepoznatom osobom.

Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače i prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke seksualnog odnosa da je puste u javnost.

Benzema je 4. studenog 2015. priveden, ali je ubrzo pušten, no u listopadu ga očekuje suđenje. Benzema je negirao optužbe, a uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe, te im prijeti do pet godina zatvora za čin iznude.

Od skandala, ni Benzema ni Valbuena više nisu igrali za reprezentaciju, premda je Benzema nekoliko puta izjavio kako bi se želio vratiti u redove Les Bluesa.

Iako Deschamps nije zvao Benzemu od listopada 2015. godine, francuski izbornik nikada nije izjavio da ga više neće zvati.

Francuska će na EP-u igrati u skupini F s Njemačkom, Mađarskom i Portugalom.

Deschampov popis za Euro: 

VRATARI: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (Lille), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

BRANIČI: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Lyon), Lucas Hernandez (Bayern Munchen), Presnel Kimpembe (Paris St Germain), Jules Kounde (Sevilla), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munchen), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)

VEZNJACI: Ngolo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur), Corentin Tolisso (Bayern Munich)

NAPADAČI: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Munich), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappe (Paris St Germain), Marcus Thuram (Borussia Moenchengladbach)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!