Najstariji menadžer u Premier ligi Roy Hodgson (73) na kraju sezone napušta redove Crystal Palacea i više neće raditi u elitnom razredu engleskog nogometa.

Posljednja Hodgsonova premierligaška utakmica bit će tako sraz Palacea i Liverpoola u nedjelju.

– Nakon više od 45 godina treniranja zaključio sam kako je vrijeme da napustimo vrhunsku englesku ligu. Mislim da je iza nas još jedna uspješna sezona u kojoj smo osigurali mjesto u prvoj ligi, pa je pravo vrijeme da se oprostim,” kazao je 73-godišnji Roy Hodgson za klupsku web-stranicu.

– Tijekom karijere imao sam veliku podršku supruge i obitelji i već neko vrijeme razmišljam o ovoj odluci, istaknuo je Hodgson, dodavši kako želi provoditi više vremena sa suprugom i obitelji.

Na pitanje odlazi li u mirovinu, Hodgson je rekao: “Nikad se ne zna. Doista se na neko vrijeme odmičem od nogometa, ali tko zna kakva će biti budućnost?

Trenersku karijeru počeo je 1976. u švedskom Halmstadu, a zatim je vodio niz klubova među kojima su Liverpool, Inter, WBA, Blackburn, Grasshoppers, Kopenhagen, Udinese…

Od 2017. trenirao je Crystal Palace koji je pod njegovim vodstvom postao stabilan prvoligaš.

Vodio je i reprezentacije Engleske, Švicarske, Finske i UAE-a. “Gordi Albion” je vodio na tri turnira (EURO 2012., SP 2014. i EURO 2016.), a podnio je ostavku nakon što je Engleska ispala od Islanda u osmini finala EP-a u Francuskoj.

Među imenima koja se spominju kao mogući novi menadžer londonskog kluba su Eddie HoweSean Dyche i Frank Lampard.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!