Nogometaši Intera prvaci su Italije, a danas ćemo doznati i tko će biti pobjednik Kupa Italije.

U finalu u Reggio Emiliji od 21 sat sastaju se Atalanta i Juventus. Posebnost ovog ogleda je povratak publike, te će finalu Kupa nazočiti 4.000 gledatelja.

Atalanta i Juventus dosad su 16 puta igrali u Kupu, no ovo će im biti prvi okršaj u finalu. Juventus ima šest pobjeda, Atalanta četiri, a šest utakmica završilo je remijem.

Njihov najsvježiji dvoboj u Kupu odigrao se u sezoni 2018./19., kada je u četvrtfinalu pobjedom od 3:0 prošla Atalanta koja je kasnije stigla do finala u kojem je poražena od Lazija.

Za Atalantu je ovo peti nastup u finalu Kupa Italije, a jedini naslov imaju iz sezone 1963.

– Osvojiti Kup bio bi šlag na torti za sve što smo napravili u zadnjih nekoliko godina. Mnogi kažu da Atalanta ne pobjeđuje, ali biti u Ligi prvaka tri godine zaredom za klub poput našega je nešto izvanredno. Bez obzira osvojimo li trofej ili ne, za mene smo mi pobjednici, rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Juventus je najuspješnija momčad u Kupu s 13 naslova, pri čemu je zadnju titulu osvojio 2018. Ovo će mu biti rekordni 20. finale.

– Atalanta je sjajna momčad, koja te tjera da dižeš ritam. Igra na europskom nivou, ali mi želimo trofej. Odlično je što se vraća publika, bit će to dodatni poticaj igračima, rekao je trener Stare dame Andrea Pirlo koji priželjkuje slavlje na svoj 42. rođendan.

Pirlo bi mogao postati četvrti u povijesti koji je osvojio Kup Italije s Juventusom i kao trener i kao igrač. Dosad su to ostvarili Luis Monti, Carlo Parola i Dino Zoff.

Ovogodišnji finale igrat će se na Stadionu Mapei u Reggio Emiliji, gdje je Atalanta neporažena u zadnjih 15 utakmica u svim natjecanjima (deset pobjeda, pet poraza). Zadnji puta momčad iz Bergama ovdje je izgubila u studenom 2013. godine od Sassuola u dvoboju Serie A. U prošlim sezonama Atalanta je na ovom stadionu igrala kao domaćin u nekim utakmicama za vrijeme rekonstrukcije svog stadiona u Bergamu.

Juventus je na Mapei stadionu slavio u četiri od zadnjih pet utakmica (uz jedan remi), uključujući slavlje u talijanskom Superkupu protiv Napolija (2:0) igranom u siječnju ove godine.

ATALANTA – JUVENTUS 21.00

Mogući sastavi:

ATALANTA: Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina; Malinovskyi, Zapata

JUVENTUS: Buffon; Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Danilo; McKennie, Bentancur, Rabiot, Chiesa; Dybala, Ronaldo

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!