Večeras od 20 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici nogometaši Dinama i Istre 1961 igraju finale Hrvatskog kupa.

I dok Modri žele osvojiti dvostruku krunu, nakon što su osigurali novi naslov u prvenstvu, Puljanima, koji se bore za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa, trijumf u Velikoj Gorici donio bi mjesto u europskim natjecanjima.

Kolo prije kraja prvenstva Istra 1961 je na pretposljednjem, devetom mjestu s bodom zaostatka za osmom Lokomotivom, te bodom više od posljednjeg Varaždina. U posljednjem kolu momčad Danijela Jumića u subotu očekuje gostovanje kod Osijeka, no prije toga je povijesni ogled s Modrima u finalu Kupa.

Istra 1961 je do finala došla izbacivši u polufinalu dvostruke branitelje naslova, Rijeku, a sada žele još jedno iznenađenje iako su svjesni veličine suparnika.

– Očekuje nas izuzetno bitna i velika utakmica za naš klub, za naš grad i cijelu regiju. Za sami kraj sezone jedna velika utakmica za nas, mislim da je ovo nagrada za dečke. Cijelu sezonu rade jako dobro. Napravili su veliki pothvat u polufinalu pobijedivši Rijeku i zasluženo su u finalu. Svjesni smo da nas čeka velik i kvalitetan protivnik, rekao je trener Puljana Jumić.

– Kvaliteta je na njihovoj strani, a mi ako želimo iskoristiti svoje prilike morat ćemo biti pametni i maksimalno koncentrirani. Trebat će nam i malo sreće, no svjesni smo da protiv ovakvog protivnika nećemo ništa postići ako se budemo 90 minuta branili, dodao je Jumić.

Dinamo je zadnji naslov u Kupu uzeo 2018., nakon čega je izgubio finale od Rijeke, od koje je ispao i prošle godine u četvrtfinalu. Modri su puni motiva kako bi vratili Rabuzinovo sunce u maksimirske vitrine.

– Ovo je finale Kupa i tu momčadi ne odlaze slučajno. Istra je to zavrijedila fenomenalnom partijom u polufinalu protiv Rijeke. Ovo je utakmica za trofej i očekuje nas rovovska bitka. Znam da će oni naći nadnaravne mogućnosti da je fanatično završe. Morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani, rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!