U povodu samostalnog koncerta učenika Glazbene škole Ljubuški, Stanke Mikulić i Mihaela Rašića, koji se održava u Crkvi sv. Kate u Ljubuškom danas s početkom u 19.30 sati posjetili smo Glazbenu školu Ljubuški i razgovarali sa ravnateljicom škole Ivanom Šaravanjom i mladim glazbenicima.

Ravnateljica Šaravanja ističe kako joj je drago da napokon mogu organizirati jedan koncert.

„Mjere su popustile, situacija je sada puno bolja. Mi smo od početka pandemije vrlo zakinuti što se tiče naših aktivnosti. U izvođačkoj umjetnosti kojoj pripada i glazba, srž našeg djelovanja i postojanja su javni nastupi, natjecanja i koncerti. Javno izvođenje je od početka pandemije bilo ukinuto i nismo mogli ništa raditi, tako da mi je drago da možemo napokon nešto organizirati jer učenici od početka pandemije marljivo rade, pripremaju se i jednako vježbaju, ali evo nikako nismo uspjeli ništa organizirati. Brojni nastupi i natjecanja su bila najavljivani pa otkazivani“, rekla je Šaravanja.  

Mihael Rašić kaže kako jedva čeka koncert.

„To je jedan poseban osjećaj, to olakšanje kada izađete na pozornicu i kada osjetite glazbu kako odzvanja kroz prostoriju. To je neopisiv osjećaj…“, kaže Mihael.

I Stanka Mikulić kaže kako je glazba nešto u čemu jednostavno uživa, te joj nije teško provoditi više sati dnevno uvježbavajući se.

Poslušajte čitav razgovor

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!