Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Zorana Mamića, donedavnog trenera nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Hrvatsko pravosuđe, naime, poslalo je prije nekoliko dana zahtjev bh. institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savjetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju.

Po potjernici za Zoranom Mamićem, svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske te privesti Mamića.

MUP Hrvatske izdao je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, točnije o tome postoje li uvjeti da se izruči Zagrebu, s obzirom da osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Izvor: Bljesak.info