Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija igrat će u skupini C Europskog prvenstva zajedno s Italijom, Bjelorusijom, Slovačkom, Mađarskom i Švicarskom, odlučeno je ždrijebom održanim u Beogradu.

Dvoboje u skupini C hrvatske odbojkašice igrat će od 19. do 26. kolovoza u Zadru, gdje se i pripremaju za nadolazeća natjecanja.

Europsko prvenstvo na rasporedu je od 18. kolovoza do 4. rujna, a uz Hrvatsku su domaćini Srbija, Bugarska i Rumunjska.

U skupini A koja će se igrati u Beogradu su branitelj naslova Srbija, Azerbajdžan, Rusija, Belgija, Francuska te Bosna i Hercegovina.

Skupina B igra se u Plovdivu, a u njoj su Bugarska, Poljska, Njemačka, Španjolska, Češka i Grčka, dok će u skupini D, kojoj je domaćin Cluj-Napoca, igrati Rumunjska, Turska, Nizozemska, Ukrajina, Finska i Švedska.

Utakmice osmine finala i četvrtfinale igrat će se u Beogradu i Plovdivu, a završni susreti (polufinale, utakmica za treće mjesto i finale) u Beogradu.

Prije samog Europskog prvenstva, hrvatske odbojkašice pod vodstvom izbornika Danielea Santarellija očekuje nastup u Zlatnoj europskoj ligi koja se igra od 28. svibnja do 20. lipnja u Bugarskoj. U Zlatnoj ligi u dvobojima protiv Bjelorusije, Mađarske i Češke Hrvatska će pokušati izboriti plasman u odbojkašku Ligu nacija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!