Nema predaha za košarkaše Splita. “Žuti” su odmah nakon pobjede nad SPARS-ima, čime su izborili ostanak u regionalnoj ligi, krenuli za Zagreb gdje ih sutra u 18 sati čeka dvoboj s Cibonom u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja prvenstva Hrvatske.

Split je ostao u ABA ligi nakon što je u odlučujućoj, trećoj utakmici kvalifikacija u svojoj dvorani pobijedio SPARS iz Sarajeva s 90-60 (47-26). Iako je izgubio prvu utakmicu kod kuće od SPARS-a, u Sarajevu i večeras na Gripama uvjerljivo je slavio i s ukupnih 2-1 osigurao ostanak.

Vremena za proslavu nije bilo jer Splićani sutra u Zagrebu imaju prvu meč loptu za plasman u finale domaćeg prvenstva protiv “Vukova”. U prvoj su utakmici uvjerljivo slavili (95-80) i poveli 1-0 u seriji na dvije pobjede.

Zbog ovako zgusnutog rasporeda došlo je trzavica između Cibone i Splita. Iz Splita su htjeli pomaknuti termin druge polufinalne utakmice. Hrvatski košarkaški savez pristao je da se ta utakmica odigra 22. svibnja, ali trebao je i pristanak Cibone, koja je taj datum odbila.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!