Hrvatski stručnjak i trener Monaca Niko Kovač istaknuo je zadovoljstvo izborenim finalom francuskog Kupa usprkos porazu od PSG-a na Stade de Franceu.

Za PSG je to 14. naslov pobjednika Kupa u 19. finalu, dok je Monaco u svom desetom finalu upisao peti poraz.

– Nije to bilo najbolje finale koje sam ikad gledao. Igrali smo dobro nakon primljenog gola, ali mislim da je ovaj poraz samo dio našeg razvoja. Kad sam izgubio svoj prvi Kup u Njemačkoj, htio sam ga sljedeće godine osvojiti, to ćemo i mi napraviti, rekao je Niko Kovač nakonu utakmice.

Bila je to prva pobjeda pariškog sastava protiv Monaca ove sezone nakon što je Kovačeva družina dobila oba susreta u prvenstvu. U Parizu je bilo 2-0, a u Kneževini 3-2.

Kovač je čestitao PSG-u na titulu, a njemu je to bio tek drugi poraz u 26 kup utakmica u trenerskoj karijeri.

– Prvih nekoliko minuta bili smo malo uplašeni. Bilo je to naše prvo finale s ovim igračima, a oni imaju bogato iskustvo u ovakvim utakmicama. Mislim da smo imali malo previše respekta u prvih nekoliko minuta. Kao što sam rekao jučer, Kylian Mbappe je za mene najbolji igrač na svijetu i ovo se finale promijenilo zahvaljujući njemu. Odigrao je sjajnu utakmicu i zato ga mnogi klubovi žele, ustvrdio je Kovač o strijelcu i asistentu jučerašnjeg finala.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!