Nogometaši River Platea pobijedili su kolumbijski Independiente Santa Fe u pretposljednjem kolu grupne faze Cope Libertadores 2:1, a sve to bez 25 igrača koji su dvoboj propustili zbog koronavirusa.

Zanimljivo, među zaraženima su bila sva trojica vratara pa je na gol stao veznjak Enzo Perez s bogatim europskim iskustvom, a nastupao je i za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u utakmici protiv Hrvatske.

Na kraju je proglašen za igrača utakmice, a prvi gol je primio tek u 73. minuti kada je zabio Osorio. River Plate je već na početku utakmice stigao do dva gola, kad su precizni bili Angileri (3) i Alvarez (6). River u utakmici nije imao nijednu zamjenu.

Kolo prije kraja grupne faze River vodi u skupini D s devet bodova, isprem Fluminensea koji ima 8 te Juniora sa šest. Santa Fe je posljednji s dva boda.

Prema pravilima Cope Libertadores utakmica mora biti odigrana, ako klub na raspolaganju ima barem sedmoricu igrača pa su iz River Platea poručili da će ugostiti Santa Fe, jer bi u suprotnom “klub bio izložen kažnjavanju”.

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) dopustila je klubovima da za Copu Libertadores prijavi čak 50 igrača, ali River Plate ih na popisu ima samo 32.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!