Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u četvrtfinalu WTA turnira u talijanskoj Parmi, dok je četvrtfinalni dvoboj Ane Konjuh protiv Argentinke Natalije Podoroske u Beogradu odgođen za petak zbog kiše.

U četvrtfinalnom dvoboju bolja od Martić bila je Kineskinja Qiang Wang koja je slavila sa 7:6 (4), 3:6, 7:5 u maratonskom meču nakon nešto više od tri sata igre.

U prvom setu nijedna igračica nije izgubila svoj servis sve do tie-breaka, a tu je sa 7:4 uspješnija bila Kineskinja. Martić nije dobro otvorila ni drugi set, Wang je povela 2:0 oduzevši servis našoj igračici, no Martić je potom dobila četiri gema zaredom. Pri vodstvu od 5:3, hrvatska igračica radi i treći break u drugom setu za izjednačenje na 1-1 u setovima.

Do potpunog preokreta ipak nije došlo. U trećem setu tenisačice su gubile svoj servis čak sedam puta, a Martić je opet lovila zaostatak. Wang je imala 5:3 i servirala za meč, Martić je uspjela izjednačiti na 5:5, ali je potom izgubila svoj servis za vodstvo Kineskinje 6:5. Wang je zatim servirala za meč, a hrvatska igračica je propustila prednost od 30-0 na servis Kineskinje koja s četiri uzastopna poena stiže do pobjede i plasmana u polufinale.

U njihovom do danas jedinom međusobnom dvoboju, odigranom u drugom kolu Roland Garrosa 2018., Kineskinja je također svladala Martić u dva seta (6:1, 6:1).

Na WTA turniru u Beogradu kiša je poremetila program. U četvrtak je trebala nastupiti Ana Konjuh u četvrtfinalnom ogledu protiv Argentinke Nadije Podoroske, no njihov meč prebačen je za petak kada su na rasporedu i ostali četvrtfinalni dvoboji, kao i dva meča osmine finala.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!