Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) u četvrtak je objavilo načelni kalendar turnira za posljednje tromjesečje u 2021., a na popisu predviđenih natjecanja je BNP Paribas Open u američkom Indian Wellsu koji bi trebao biti održan u listopadu, umjesto u svom uobičajenom terminu sredinom ožujka.

Listopadski termin za popularni turnir Masters 1000 serije, koji je posljednji put održan u ožujku 2019., vrijedit će samo za ovu godinu, a od 2022. bi ponovno trebao zauzeti svoje uobičajeno mjesto u kalendaru ATP Toura.

– Svima u našem sportu je nedostajao BNP Paribas Open u posljednje dvije godine, a njegov povratak u listopadu je sjajan za tenis. Kalendar je iznimno složen i zahvalni smo svim turnirima u tom dijelu sezone što su zajedno s nama pronašli mjesta za promjene na dobrobit svih u našem sportu, izjavio je u priopćenju predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi.

Još jedna od promjena u kalendaru je novi datum održavanja Stockholm Opena, koji je trebao biti održan u tjednu od 18. do 24. listopada, zajedno s moskovskim Kremlin Cupom i European Openom u Antwerpenu. Novi termin turnira u Stockholmu je od 7. do 13. studenoga, a odigravat će se paralelno s NextGen ATP Finalom u Milanu, na kojemu će nastupiti osmorica najboljih tenisača do 21 godine.

ATP Tour je objavio i jednu novost koja se odnosi na kalendar za 2022. u kojoj će turnir iz kategorije ATP 250 New York Open iz “Velike jabuke” preseliti u Dallas.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!