Mještani Zvirovića koji su jučer u tom naselju blokirali cestu prema Čapljini na tri sata danas su ponovno zaustavili promet zbog problema koje im stvaraju radovi kineske firme China State Construction Engineering Corporation Limited koja gradi autocestu.

Predstavnik nezadovoljnih stanovnika naselja Zvirovići Jakov Šimović kaže kako će današnja blokada trajati od 15:30 do 19:30 sati i da će se svaki dan zaustavljanje prometa produžavati po sat vremena više.

“Mi nemamo izbora, nama je ovo jedni način da se izborimo za svoja prava, jer nitko od relevantnih se nije udostojio da s nama razgovara”, kazao je Šimović za Klix.ba.

Naglašava da mještana Zvirovića od prašine ne mogu živjeti, na što su izvođaču radova već ukazali tražeći rješenje kako bi im se život olakšao tijekom izvođenja radova na tom lokalitetu.

On tvrdi da je firme China State Construction Engineering Coorporation Limited koja gradi autocestu napravila alternativni put i prekršila zakon, jer kako navodi nema suglasnost J.P. Autoceste da poništi put kojim su se koristili dok podvožnjak koji je regionalna cesta ispod autoceste ne riješe.

“Oni su bez suglasnosti J.P. Autoceste napravili alternativni put dužine oko 200 metara s kojeg nam dolazi prašina u dvorišta i u domove, što zaista čini život nepodnošljivim. Nismo mi protiv radova, ali zahtijevamo da se nađe neko rješenje da nam se vrati normalan život”, kazao je predstavnik stanovnika naselja Zvirovići.

Ističe da mu je žao što se njihova borba odražava na sudionika prometa i da nemaju izbora.

Cesta od Zvirovića prema Čapljini je danas blokirana u periodu od 15:30 sati do 19:30 sati, a za sutra ujutro najavljuju novu blokadu u 9 sati i poručuju da će trajati sat vremena duže nego danas.

Mještani poručuju da od blokada neće odustati dok im se zahtjevi za povratak normalnog života bez prašine ne ispune, te da će svaki dan cestu blokirati po sat vremena duže, dok ne budu u potpunosti primorani zatvoriti ovu prometnicu.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!