Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 20. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Iz vatre, po vodi. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila autobiografsku knjigu Iz vatre, po vodi Sohraba Ahmarija, jednog od najutjecajnijih mladih katoličkih intelektualaca današnjice.

Ahmari je rođen je u sekularnoj iranskoj obitelji, a još kao tinejdžer udaljio se od svake vjere, uvjeren da Bog ne postoji. Gotovo dva desetljeća kasnije bit će primljen u Rimokatoličku Crkvu i postati jedan od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti, poznat kao suradnik uglednih časopisa kao što su Catholic HeraldWall Street Journal i New York Times, a trenutačno je autor i urednik op-ed stranice New York Posta.

Iz vatre, po vodi njegova je potresna priča o vlastitome duhovnom putovanju od ateizma i krajnjega marksizma iz mladosti provedene u Iranu i Americi do moralnoga i duhovnoga buđenja potaknuta milosnim događajem na misi.

Ovu vrlo dojmljivu knjigu Charles J. Chaput, nadbiskup Philadelphije, u predgovoru je opisao kao najbolju ispovijest koju je pročitao u mnogo godina: iskrenu, živopisnu i uvjerljivu. Pišući vrlo iskreno i privlačnim stilom prepunim emocija, Ahmari pred čitatelja stavlja ne samo duhovnu preobrazbu nego i svoje intelektualno putovanje od Nietzscheova Zaratustre do Komunističkoga manifesta; od Michela Foucaulta do Isusa iz Nazareta Benedikta XVI.

Prateći njegov životni put, koji ga je od mladenačke raskalašenosti, opijanja i intelektualnih lutanja vodio ka konačnomu obraćenju na katolicizam, čitatelj tako ima prigodu u ovoj knjizi upoznati i ključna duhovna i idejna pitanja današnjice kao i istinski odgovor na njih, odgovor koji je konačno ispunio srce i um ovoga mladog čovjeka.

Knjiga Iz vatre, po vodi u prijevodu Valentina Findrika dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o knjizi možete saznati više na linku ovdje.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!