Učiteljima i nastavnicima koji su sate trošili na pripremu online nastave trebala bi pomoći aplikacija “Asistent”, koja bi – kako je u Studiju 4 HTV-a objasnila Matilda Bulić, direktorica školskoga programa Školske knjige, zapravo bila osobni tajnik svakog učitelja. Funkcionira tako da učitelj upiše svoj raspored, a onda se u njegov kalendar poslože natuknice za pripreme što bi od nastavnih sadržaja bilo dobro obrađivati, s prijedlozima materijala koje je izradila Školska knjiga, pojasnila je.

Sunčica Sosić Majstorović tijekom ove školske godine ju je koristila.

– Najviše vremena mi učitelji gubimo oko pripreme nastave, oko godišnjih, mjesečnih i tjednih planova. Aplikacija “Asistent” nam omogućuje da u tri klika imamo sve što je nama potrebno za nastavu, kazala je gostujući u Studiju 4 HTV-a.

U aplikaciji joj se, kaže, nalazi sve na jednom mjestu. Aplikacija nudi i prijedloge za vrednovanje učenika, kao i aktivnosti koje mogu odraditi s djecom. Kreativnost je i dalje prisutna, plan nastave može se i promijeniti, dodaje.

Za pripremu jednog online sata treba puno više vremena nego za nastavu uživo, nastavlja. Bez “Asistenta” za pripremu online sata trebalo bi joj, kaže, 4-5 sati.

Aplikacija nudi i planiranje i podršku učenicima s poteškoćama, ističe Bulić. Taj dio aplikacije rađen je u suradnji s edukacijskim rehabilitatorima, pedagozima, sociolozima, socijalnim pedagozima i učiteljima.

 U izradu aplikacije je, kaže, bilo uključeno 500-tinjak ljudi, uključujući i autore udžbenika Školske knjige.

Aplikacija je dostupna nawww.skolskaknjiga.hrte ju je moguće instalirati na Androidu i iOSu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!