Kroz ovotjednu emisiju Rječju Božjom kroz život vodio nas je fra Stanko Mabić.

On je na početku emisije pozvao slušatelje na zajedničko promišljenje o svetkovini Duhova koja nam dolazi u nedjelju.

Kazao je kako su Duhovi jedna od naših najvećih svetkovina, da se na taj dan dogodio poseban događaj u Crkvi, jer je nad apostole i blaženu Djevicu Mariju sišao Duh Sveti.

„Pavao u svojoj Poslanici Galaćanima nabraja neke grijehe protiv kojih se jako teško boriti: bludnost, nečistoće, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomora, srdžba, spletkarenje, razdori, strančarenje, pijančevanje, pijanke i tome slično.

Čitajući ovo, ne možemo se u tome ne prepoznati. I pitamo se onda, kako doći u nebo? Ljudski je to nemoguće, ali od nas se traži samo da Bogu kažemo – da. Onda Bog čini svoje.

Otvaramo se za djelovanje Duha. I to se zove život u Duhu. On onda preuzima nas i čini ono što je nama samima nemoguće. Kad god se Duh Sveti pojavljuje u Svetome pismu, čini ono što je čovjeku nemoguće. Ono što je čovjeku moguće činiti, tada Duh Sveti neće mjesto tebe to učiniti. Bog je u Bibliji dvaput dahnuo nad čovjekom. Prvi put to je učinio u stvaranju, kad Bog u čovjeka dahne život, a drugi put to čini na Duhove, kad je Isus dahnuo nad apostole i dao im vlast da otpuštaju grijehe. Dakle, po Duhu smo dobili ono što je nama nemoguće, Bogu i s Bogom postaje moguće. I taj Duh je već u nama“, kazao je, među ostalim, fra Stanko.

Poslušajte emisiju

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!