Idućeg vikenda počinje Ljubuški outdoor festival, prvi festival  sporta, rekreacije i zdravog življenja na otvorenom.

Festival će se održavati od 28. do 30. svibnja kada u Ljubuški stiže preko 600 natjecatelja koji će se ogledati u trkačkim disciplinama, biciklizmu i paraglidingu.

Na svim događajima biti će prisutni pripadnici Gorske službe spašavanja koji će se brinuti da sve prođe u najboljem redu.

Moći će ih se vidjeti u njihovim prepoznatljivim crvenim odorama kako dežuraju na stazama kuda će prolaziti trkači, na natjecanju u preciznom slijetanju, na biciklističkim rutama.

Miljenko Dropulić, pročelnik ljubuškog GSS-a kaže kako se već mjesecima spremaju za ovaj događaj.

„Ipak je ovo jedan od najvećih događaja u BiH, ne samo u Ljubuškom. Tu će biti preko 600 natjecatelja. Nadamo se da neće potreba za našim intervencijama, ali smo mi spremni za sve situacije“, kaže Dropuljić.

Bruno Grgić, zamjenik pročelnika dodaje kako će iz ljubuške stanice biti angažirano oko 25 ljudi, a dolaze pomoći i GSS-ovci iz ostalih stanica.

Poslušajte razgovor s Miljenkom Dropuljićem i Brunom Grgićem

Javno poduzeće Parkovi Ljubuški d.o.o. te udruge: Biciklistički Klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, Hrvatski Atletski Klub Ljubuški, GSS stanica Ljubuški i Foto Klub Fokus su organizatori i nositelji manifestacije Ljubuški Outdoor Festival uz potporu Grada Ljubuškog i Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH. Generalni sponzor festivala je tvrtka Džajić commerce Ljubuški.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!