U petak je u kinodvorani u Grudama u organizaciji Javne ustanove Kulturni dom A. B. Šimić Grude, Matice hrvatske – Ogranak Grude i HDP „Dr. Rudolf Horvat“ predstavljena knjiga Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori: Geostrateška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njezina širenja prema Zapadu“, autora Stipe Pilića i Blanke Matković.

Knjigu koja obuhvaća razdoblje od početka 19. stoljeća do danas s naglaskom na Jasenovac i jasenovačke logore, odnosno njihovu ulogu u velikosrpskoj ideologiji i protuhrvatskoj propagandi je svim nazočnima predstavila autorica mr. sc. Blanka Matković, piše portal Grude-online.info.

Na promociji je kazano da su dokumenti na kojima se temelji ova knjiga rezultati dugogodišnjeg istraživanja suvremene hrvatske povijesti započetog 2006. u sklopu samostalno istraživačkog projekta “Hrvatska povijest 1941. do 1948.” u realizaciji istraživača Blanke Matković i Stipe Pilića, profesora povijesti koji su 2008. osnovali Hrvatsko udruženje historičara “Dr. Rudolf Horvat”.

/HMS/

error: Content is protected !!