FIFA će napraviti studiju o održavanju Svjetskog nogometnog prvenstva za muškarce i žene svake dvije godine, umjesto sadašnjih četiri, odlučeno je na današnjem kongresu.

Nogometni savez Saudijske Arabije predložio je studiju kako bi se razmotrilo održavanje najvećeg svjetskog nogometnog natjecanja svake dvije godine.

– Vjerujemo da je budućnost nogometa na prekretnici. Brojni problemi nogometa sada su još više naglašeni zbog pandemije. Vrijeme je da vidimo kako je globalna igra strukturirana i što je najbolje za naš sport. To znači i razmotriti da li je ciklus od četiri godine optimalan s natjecateljske i komercijalne perspektive, rekao je predsjednik Nogometnog saveza Saudijske Arabije Yasser Al-Misehal.

Gianni Infantino, predsjednik FIFA-a, nazvao je to elokventnim i detaljnim prijedlogom, a za koji je glasovalo 166 nacionalnih federacija, dok su 22 bile protiv.

Infantino je rekao da će studija pogledati kako bi izgledala natjecanja i mogući kalendar s takvim promjenama.

– Nije bitno što sad mislim o tome, važni su rezultati takve studije. Moramo biti otvoreni, znamo koja je vrijednost Svjetskog prvenstva i njegovog utjecaja, rekao je Infantino koji je rekao da se pita da li je trenutačni model kvalifikacija za velika natjecanja adekvatan.

– Sve ćemo analizirati, a sport ćemo staviti kao prioritet, a ne komercijalne elemente, zaključio je Infantino.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!