U naletu osobnog automobila kojim je upravljao 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola, na državnoj cestu između Vukovara i Bršadina poginuo je 27-godišnji biciklist, izvijestila je u subotu Policijska uprava (PU) vukovarsko-srijemska.

Nesreća se dogodila u petak navečer oko 22,10 sati, a 27-godišnji biciklist umro je na mjestu nesreće, navode iz policije, dodajući kako je očevidom prometne nesreće rukovodila zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Vukovaru.

Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnjak iz Bršadina vozio osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1,03 g/kg alkohola u organizmu). Zbog neprilagođene brzine i s obzirom na vidljivost i gustoću prometa – noć i biciklist na kolniku, udario je u zadnji kotač bicikla 27-godišnjaka, zbog čega je biciklist najprije pao na gornji dio automobila, a zatim na travnatu površinu uz cestu.

Tijelo poginuloga biciklista prevezeno je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar, gdje će biti obavljena obdukcija.

Pored 21-godišnjaka, protiv kojega će policija podnijeti kaznenu prijavu, u automobilu se nalazio i 51-godišnji suputnik iz Vukovara koji je zadobio teže tjelesne ozljede.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!