Administracija američkog predsjednika Joea Bidena pokrenula je u ponedjeljak potez kojim se prisiljava bolnice i medicinske radnike na operacije tzv. “promjene spola” i druge transrodne postupke, bez obzira na vjerske prigovore, odnosno priziv savjesti.

Odjel za zdravstvo i socijalne usluge (HHS) najavio je u ponedjeljak da će protumačiti i provoditi savezni zakon o zdravstvenoj zaštiti i antidiskriminaciji tako da bi se primjenjivao na seksualnu orijentaciju i “rodni identitet”. Potez je službeno vraćanje prethodne politike Obamine administracije i preokreće pravilnik iz Trumpove ere koji štiti pravo na priziv savjesti pružatelja liječničkih usluga.

Najnoviji napad na vjerske slobode od Bidenove administracije dolazi samo tri tjedna nakon što je HHS pokrenuo tužbu protiv medicinskih pružatelja usluga s ciljem prisiljavanja da obavezno ponude transrodne postupke, prenosi Lifesitenews.

Pomoćnik ministra za zdravstvo HHS-a, dr. Richard Levine, muškarac koji se trenutno zove “Rachel” i tvrdi da je žena, kazao je kako se tim potezom želi spriječiti da osobama koje se identificiraju kao “LGBTQ” ne uskraćuju usluge kod liječenja slomljenih kostiju ili pretraga zbog opasnosti od rada.

“Suprotno obmanjujućoj najavi HHS-a, nijednom Amerikancu nije uskraćena briga zbog slomljene ruke ili standardnih medicinskih postupaka na temelju ‘spolnog identiteta’ ili seksualne orijentacije”, odgovorio je predsjednik CatholicVote-a Brian Burch. “Ovaj potez HHS-a pretpostavka je za normalizaciju i prisiljavanje liječnika da na djeci primjenjuju lijekove koji blokiraju pubertet, obavljaju operacije ‘promjene spola’ i još mnogo toga.”

“Katoličke će bolnice i liječnici vjerojatno biti izloženi povećanom pritisku i nadzoru”, rekao je Burch. “Bidenova administracija izmislila je lažnu krizu kako bi pokrenula još jedan napad na privatnu zdravstvenu zaštitu zasnovanu na vjeri”, istaknuo je.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com