Hrvatska atletska reprezentativka u skoku u vis Ana Šimić osvojila je osmo mjesto s preskočenih 184 cm na prvom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige kojemu je domaćin engleski Gateshead.

Šimić je 184 cm preskočila iz prvog pokušaja, a potom je triput rušila letvicu na 188 cm. Trenutačno najbolja hrvatska skakačica u vis propustila je završiti na diobi šestog mjesta jer je početnu visinu od 175 cm preskočila iz drugog pokušaja.

Pobjedu je odnijela Poljakinja Kamila Lićwinko sa skromnih 191 cm koje je preskočila iz prvog pokušaja, dok je drugoplasiranoj Britanki Emily Borthwick to uspjelo iz trećeg pokušaja.

Treća je bila također Britanka Lake Morgan s preskočenih 188 cm. Trostruka svjetska prvakinja Ruskinja Marija Lasickjene završila je tek na četvrtom mjestu, također sa 188 cm.

Najviše je podbacila prošlogodišnja pobjednica zagrebačkog Hanžeka i bivša svjetska doprvakinja Ukrajinka Julija Levčenko, koja je završila na devetom mjestu s preskočenih 184 cm, koliko je preskočila i Ana Šimić, ali je ukrajinska atletičarka prethodnu visinu (180 cm) svladala tek iz trećeg pokušaja. Levčenko je još dvaput rušila letvicu na 188 cm i jednom na 191 cm.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!