Sve smo bliže potvrdi potpunog zaokreta u svijetu boksačke teške kategorije! Deontay Wilder potpisao je svoj dio ugovora za borbu 24. srpnja protiv aktualnog WBC prvaka Tysona Furyja, vijest je potvrdio obično dobro upućeni Kevin Iole s Yahoo Sportsa.

Prema saznanjima istog izvora, “Kralj Cigana” trebao bi uskoro stići u Las Vegas te učiniti istu stvar. A jednom kada svi ugovori budu potpisani, ova trilogija postat će službena, dok će toliko najavljivani meč Furyja i Anthonyja Joshue, barem privremeno, pasti u zaborav. Prema riječima Tysonova promotora Boba Aruma, borba s Wilderom najvjerojatnije će se održati u Las Vegasu na jednoj od sljedeće tri lokacije: Allegiant stadionu, T-Mobile areni ili MGM areni. S time da je spektakularni stadion, koji inače za utakmice američkog nogometa može primiti 65 tisuća gledatelja, navodno prvi izbor. Prema dogovoru sklopljenom još prije uzvrata u veljači 2020., novac će se dijeliti 60-40 u korist Furyja.

Wilder se, podsjetimo, ponovno u kombinacijama našao nakon što je na sudu izborio svoje pravo na treći meč s Furyjem. Njihova prva borba završena je bez pobjednika, a u drugoj je slavio Fury koji je bio toliko dominantan da je iz Wilderova kuta bačen ručnik. Iako je bio u teškoj situaciji, Wilder se s time nikada nije pomirio, javno je govorio da je još mogao boksati.

Nakon te pobjede Fury se okrenuo novom suparniku – Anthonyju Joshui. Izgledalo je da je sve već dogovoreno te da će se ta borba održati ove godine, ali kako je Wilder u ugovoru imao dodatak prema kojem ima pravo na uzvrat s Furyjem, na sudu je tražio svoje pravo i čini se da ga je i dobio. Idućih dana stvari će po tom pitanju biti jasnije.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!