U noći sa subote na nedjelju odigrane su još tri utakmice prve runde NBA doigravanja. Slavili su Dallas, Portland i Brooklyn.

Dallas Mavericksi na gostovanju su pobijedili Los Angeles Clipperse 113:103 te poveli 1:0 u seriji.

Ovo je bila iznenađujuća pobjeda gostiju jer Clippersi slove kao favoriti, ali su gosti serijom 13:3 na kraju utakmice došli do pobjede. Kod Dallasa najbolji je bio Slovenac Luka Dončić s triple-doubleom, zabio je 31 koš uz 11 asistencija i deset skokova.

Kawhi Lenard 
kod Clippersa ubacio je 26 uz 10 skokova i pet asistencija. Naš Ivica Zubac utakmicu je završio s osam koševa i tri skoka za 19 minuta provedenih u igri.

Netsi se mučili pa onda razbili Celticse

Brooklyn Netsi došli su do gostujuće pobjede i 1:0 u seriji slavivši 104:93 kod Boston Celticsa. Zeleni su na poluvremenu vodili šest razlike, ali onda je trojac Irving-Harden-Durant odigrao odličnu treću četvrtinu i stvari odveo na svoju stranu.

Na kraju je Kevin Durant zabio 32 uz 12 skokova, Kyrie Irving je zabio 29, a James Harden 21 uz devet skokova i osam asistencija. S druge je strane najučinkovitiji bio Jayson Tatum s 22.

Portland poveo protiv Denvera

Traiblazersi su trijumfirali 123:109 protiv Denver Nuggetsa te također vode 1:0 u seriji.

Igrač utakmice bio je Damian Lillard s 34 koša i 13 asistencija. Kod gostiju odličan nastup Nikole Jokića s 34 koša i 16 skokova, no to im nije bilo dovoljno za pobjedu.

Pobjeda Milwaukeeja kod Miamija nakon drame

I u prvoj utakmici igranoj sinoć aktualni NBA doprvaci Miami Heat otvorili su doigravanje porazom od Milwaukee Bucksa 107-109 nakon produžetaka.

U posljednju minutu susreta ušlo se rezultatom 97-97. Giannis Antetokounmpo je potom realizirao dva bacanja za domaćine, da bi Jimmy Butler košem u posljednjim trenucima zabio za 99-99 gurnuvši susret u produžetak.

Neizvjesno je bilo i u produžetku, a pobjedu Bucksima donio je Khris Middleton košem 0.5 sekunde prije kraja.

Bio je to njegov 27 koš na utakmici, dok je Antetokounmpo dodao 25 koševa i 18 skokova. Kod Miamia najefikasniji su bili Goran Dragić sa 25 i Duncan Robinson sa 24 koša.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!