Skladatelj Tonči Huljić nakon devet godina prihvatio je poziv u emisiju Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u 2”. Komentirajući ovogodišnju Euroviziju i neprolazak hrvatske kandidatkinje Albine Grčić u finale, rekao je da se dva, tri mjeseca prije finala, u nedostatku tema, napravila medijska histerija.

– Mislim da je nacija vrlo brzo isprala suze i već u četvrtak su se okrenuli na Hurricane (srpske predstavnice na Euroviziji 2021., op.a.). Barem su u ulazu do mog cijelu noć “navijali” Hurricane i vratili se dobrom starom turbo folku. MC ovaj, DC onaj… I to je tuklo, tuklo, tuklo, ja sam se morao preseliti u drugi kraj stana. Sutradan se nastavilo. Došla je subota i dogodila se glazba, došle su pjesme.Nitko se poslije toga više nije usuđivao puštati ni MC ovoga, ni Jalu Brata, ni ovoga ni onoga, jer se nešto napokon prosvijetlilo. A to je da na Eurosongu, ako dođeš i kažeš: Vidi, imam pjesmu baš za Euroviziju”, upravo tad je nemaš! Pjesmu za Euroviziju imaš onda kad je ona ekscesna i drugačija, komentirao je.

Pjesmu za Euroviziju nikad, kaže, ne bi radio po špranci. Na Eurosongu je, ocijenio je, bilo 40 posto pjesama bilo temeljeno na “disco soundu”, uključujući i favoriziranog predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva koji od publike nije dobio nijedan bod, rekao je. Za predstavnika Švicarske je, kaže, znao da ne može pobijediti jer “je ipak bio prevelik eksces”. Predstavnici Italije i Francuske bili su mu favorit. Siguran je, kaže, da tri prvoplasirane pjesme na Eurosongu ne bi ušle ni na Doru.

Sa svojom je glazbom, kaže, htio biti popularan. Na pitanje što donosi popularnost, odgovara:

– Loše je kad povjeruješ u odraz… Veliki broj mojih kolega je povjerovao u svoj odraz u ogledalu. Ja sam to ipak racionalizirao, mislim da sam to dobro kontrolirao. Ne sjećam se da sam ikad ikoga napao, osim ako netko nije napao grubo moju ženu, pa sam se poslije ispričao, rekao je dodavši: “Ne možeš cijeli život sa sobom nositi maramicu da brišeš pljuvačku. Ako sam javna osoba, nisam javni zahod”. Sve ima svoju granicu, kaže. Droge nikada, komentirao je također, nije konzumirao.

Progovorio je i o svojoj vjeri. Išao je u Crkvu od malena, no nije živio vjeru na način da bi se zapitao “bi li Isus ovako učinio?”. Danas se to, kaže, pita. Pričao je i o skladanju “pop mise”. Otkrio je i da ne misli da će se ikada dogoditi koncert u kojem bi sudjelovale sve pjevačice Magazina, iako bi fanovi to rado vidjeli.

Pogledajte cijelu emisiju: 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!