Europska radiodifuzna unija (EBU), organizator natjecanja za pjesmu Eurovizije, oglasila se povodom spekulacija da je pjevač talijanskog benda Måneskin, koji su pobjednici Eurosonga, konzumirao drogu tijekom prijenosa uživo i proglašenja pobjednika. 

Je li pobjednik Eurosonga doista šmrkao drogu u Ahoy Areni? Organizatori: ' Evo što smo našli na njegovu stolu'

– Svjesni smo špekulacija oko video isječka talijanskih pobjednika Eurosonga u ‘Green roomu’ sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pjevač po dolasku kući podvrgnut će se dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizirati testiranje. Bend, njihov menadžment i šef izaslanstva obavijestili su nas da u zapozorju nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač očistio komadiće stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo doista pronađeno nakon provjere na licu mjesta. Još uvijek pažljivo pregledavamo snimke i pravodobno ćemo objaviti sve nove informacije, stoji u službenoj izjavi EBU-a, koju prenosi Jutarnji.

Sporni trenutak preplavio je društvene mreže:

Skandal je buknuo nakon što se pojavila snimka slavlja talijanskog benda na kojoj se pjevač Damiano David naginje nad stol i nakon toga brzo diže glavu.

Bend je odmah reagirao i oštro odbacio sve insinuacije da bilo tko od njih koristi drogu, a Damiano je kazao kako se odmah spreman podvrći testu na narkotike. 

PIŠE PSD

error: Content is protected !!