Pomalo neočekivano, no na kraju furiozno i više nego zasluženo, nogometaši HŠK Posušje protutnjali su Prvom ligom Federacije i nakon 12. godina izborili povratak u elitni rang bh. nogometa.

Od samog starta lige momčad s Mokrog Doca pokazivala je spremnost i doraslost cilju iako su iz kluba dugo vremena naglašavali kako je u datoj sezoni bitno samo izboriti ostanak u Prvoj ligi Federacije. Ipak, vođeni Denisom Ćorićem koji je na travnjaku imao odličan spoj mladosti i iskustva Posušaci su na kraju pratnju ostavili na velikih 11 bodova a na Mokrom Docu opet će se igrati Premijer liga. Jedan od onih koji je dao ogroman obol ovom velikom uspjehu Posušja je i Davor Landeka. Dobro znano ime s prmijerligaških terena, bivši nogometaš Zrinjskog i Širokog iza sebe je imao fantastičnu sezonu i pokazao da su godine samo broj.

“Siguno da nitko od nas nije očekivao da ćemo se plasirati u PL, posebno ne na ovako uvjerljiv način” – kazao je Landeka na početku razgovora za Pogled.ba i dodao:

“Na početku sezone cilj je bila stabilizacija kluba, neka sredina ljestvice, ali kako je sezona odmicala, igrali smo sve bolje i bolje, dosta nekih stvari nam se poklopilo i na kraju smo zasluženo završili na samom vrhu pobjegavši konkurenciji za čak 11 bodova.”

Što je to što je po tebi bilo presudno u ostvarivanju ovog fantastičnog poduhvata?

“Moram reći da je bilo dosta stvari koje su poduprle ovaj rezultat, prvenstveno tu mislim na našeg trenera Denisa Ćorića, te njegove pomoćnike Sliškovića, Bašića i Kovača koji su svojim odabirom i na kraju krajeva fantastičnim radom stvorili kvalitetnu i karakternu ekipu u kakvu smo se prometnuli u ovoj sezoni. Predsjednik Sesar nam je omogućio sve potrebne uvjete da normalno kao klub možemo funkcionirati, posebno u ovakvoj neugodnoj situaciji pandemije koja vlada u svijetu.”

Proteklu sezonu odigrao si zaista sjajno unatoč 37. godina koje ćeš navršiti u rujnu. Hoćemo li te i iduće sezone gledati u dresu i s kapetanskom trakom oko ruke?

“Zaista živam u svakom treningu, svakoj utakmici i nadam se da će me zdravlje i dalje služiti, da neću imati ozbiljnijih povreda i da ću i naredne sezone igrati Premijer ligi. Što se tiče iduće sezone prioritet za zadržavanje premijerligaškog statusa su sigurno pojačanja u svim linijama. Toga smo svi u klubu  svjesni, jer PL je ipak viša razina nogometa i za opstanak u ligi trebat će nam sigurno određena pojacanja i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Ono u što sam siguran je to da će ljudi u klubu skupa sa stručnim stožerom naći rješenja za to.”

Davore, u protekloj sezoni si paralelno s igranjem u Posušju obnašao i dužnost pomoćnog trenera juniorske selekcije HŠK Zrinjski? Je li ambicija nakon igračke karijere trenerska klupa?

“Istina je da sam pomoćni trener u juniorima Zrinjskog i moram naglasiti da je to velika čast i odgovornost za mene. Zahvalan sam ljudima u klubu sto su mi pružili tu mogućnost, jer je za mene kao trenera početnika ovo bilo veliko iskustvo. Naravno da se vidim jednog dana kao samostalni trener,a do tad ću uživati, raditi i učiti kao pomoćni trener, naravno, sve u skladu s obavezama u klubu. Posebne zasluge za sve idu šefu omladinske škole Draganu Periću i glavnom juniorskom treneru Daliboru Cvitanoviću Dabi koji su mi omogućili da paralelno igrajući za Posušje mogu i obnašati dužnost pomoćnog trenera juniora u HŠK Zrinjski.

Neću reći da se čujemo baš svaki dan, ali ne prođe ni tjedan dana da ne porazgovaramo. Upoznat je sa svim događanjima i naravno da mu je drago što ću sa svojim timom opet zaigrati u ligi koja je, kako i sam kaže, mnogo doprinijela njegovom igračkom razvoju.” – kazao je Landeka koji će s punih 37. godina povesti Posušake u novu sezonu u Premijer ligi na koju su čekali punih 12. godina.

Izvor:pogled.ba