Index je u posjedu snimke koja prikazuje vozača taksija u Zagrebu koji u službenom automobilu, kako se čini, konzumira drogu. Snimku je poslala čitateljica.

Muškarac u parkiranom automobilu puši, po svemu sudeći, heroin. Heroin se osim u obliku bijelog i smeđeg praha pojavljuje i u obliku crne ljepljive supstance koja je poznata pod nazivom “crni katran heroin”.

Crni katran heroin je jednako potentan kao i heroin u prahu, a zbog svoje forme ga je teško konzumirati intravenozno. Konzumenti ga često puše uz pomoć aluminijske folije.

Iz snimke nije moguće zaključiti je li taksist stvarno konzumirao drogu i je li nakon toga nastavio s vožnjama, odnosno je li prevozio korisnike pod utjecajem droge.

Tvrtka za koju je vozio vozač: Odmah je dobio otkaz

Policija je, nakon što je upoznata sa snimkom, pronašla vozača.

“Građani su ga prijavili i nas su zvali na razgovor iz firme. Vidio sam snimku. Šokiran sam ostao. Teško je kontrolirati vlastito dijete, a kamoli neku odraslu budalu koja se u pola bijela dana ne libi drogirati na sred ceste. Sramota! Policija je odradila svoj posao i dalje je na njima i sudu da se njime bave, a mi kao tvrtka smo mu odmah otkazali Ugovor o radu. Vozači trebaju biti odgovorni i savjesni i to od njih korisnici usluga taksija očekuju kako bi bezbrižno došli na traženu lokaciju. Kod nas je radio vrlo kratko i nismo imali naznaka da je konzument”, kažu za Jutarnji iz taksi tvrtke za koju je radio vozač, napominjući da je za njih ta priča gotova.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!