Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković komentirao je danas izjavu liječnika, akademika Asima Kurjaka koju je dao za Face TV gdje je rekao da direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nikada nije bila njegov student.

Kako je rekao do sada je sve “bilo u sferi špekulacije” te da on “nikada nije shvatio kakva težina te pogreške ili tog djela može biti sve dok Kurjak o tome nije govorio kod Senada Hadžifejzovića”.

“Da netko lažira specijalizaciju nije mi izgledalo logično, bez obzira što poznajem gospođu. Obećavam da ću u hitnom roku napisati dopis i zatražiti od Izetbegović dokumentaciju i to će se brzo realizirati“, kazao je.

“Da ne bi bilo kakofonije, uputit ćemo zahtjev i Vladi Sarajevske županije i Upravi za inspekcije poslove da izvrši nadzor nad fileom profesorice Izetbegović. Tijekom ovog tjedna bi trebali županijski inspektori ući i preuzeti dokumentaciju, da se utvrdi je li ovo točno. Ako nije točno, profesorica Izetbegović zaslužuje javnu ispriku, a ako je točno ne znam što će nam tad pokušati objasniti i njen suprug“, rekao je između ostalog predsjednik NiP-a, prenosi N1.

Podsjetimo, Kurjak je za Face TV rekao da je Izetbegović “bila tri tjedna na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao posmatrač”.

/HMS/