Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Joška Cvitanovića (1979.) iz Splita, državljanina Hrvatske, koji se tereti za korupciju.

“Optuženi se tereti da je, prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, uspostavio kontakt sa službenom osobom u carinskim organima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, zaposlenom na graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo, kako bi pristupio izvršenju kaznenog djela, s ciljem da za sebe osigura povlašteni položaj prilikom carinske procedure na ulazu u BiH”, navodi se.

Nakon dolaska na područje Bosne i Hercegovine, prilikom carinske kontrole, znajući da sa sobom nosi robu koja podliježe carini, optuženi je ovlaštenom carinskom djelatniku, ponudio novac, kako bi za sebe ishodio povoljniji carinski postupak.

“Optuženi se tereti da je službenoj osobi u institucijama BiH učinio dar u vidu novca da u okviru svojih ovlaštenja ne izvrši što bi morao izvršiti, čime je počinio kazneno djelo – davanje dara i drugih oblika koristi”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

/HMS/