Kapetan FK Mladost Kakanj i jedan od najboljih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine, 24-godišnji Amer Hiroš potpisao je za NK Osijek, objavili su iz hrvatskog doprvaka.

Suradnja je dogovorena do ljeta 2024. godine, a ovaj će se krilni napadač, koji je upotrebljiv i u veznom redu, pojaviti u Gradskom vrtu na početku priprema za iduću sezonu.

Rođeni Sarajlija karijeru je započeo u Željezničaru iz kojega je išao na posudbu u Goražde u kojem je odradio i dodatnih 12 mjeseci. U srpnju 2017. je pristupio Mladosti, da bi godinu i pol poslije bio posuđen sarajevskom Olimpiku. Tamo je odradio drugi dio sezone i vratio se u Doboj-Kakanj u kojem je potvrdio kvalitetu, posebno u ovom prvenstvu.

– Zadovoljan sam svojim učinkom, no više od toga činjenicom da je momčad izborila opstanak. Da, odbio sam dosta ponuda, mogu sada reći da su interes pokazali svi vodeći klubovi u Bosni i Hercegovini, a do mene su dolazile informacije kako me u susjednoj Hrvatskoj prate Osijek, Rijeka i Hajduk, rekao je Hiroš.

– Jako smo sretni da smo uspjeli dovesti jednog od najboljih igrača bosansko-hercegovačke lige koji je u odličnim godinama, a bio je i kapetan svoje dosadašnje momčadi, što također govori o njegovim kvalitetama. Igrač je koji može biti vrlo konkretan na krilu ili u sredini terena, iza napadača. Vrlo je nezgodan u igri „jedan na jedan“, sposoban je stvoriti višak, isto tako i u tranziciji može biti opasan kao i na malom prostoru. U svakom slučaju, vrlo interesantan igrač i nadam se da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva i veselimo se njegovom dolasku, rekao je na predstavljanju trener Osijeka Nenad Bjelica.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!