Reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom slijedećeg mjeseca igra prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske.

Izbornik Zmajeva, Ivaylo Petev, prije nekoliko dana priopćio je spisak igrača za ove susrete, a već tada je potvrdio da neće računati na Edina Džeku i Miralema Pjanića koji su na zasluženom odmoru, te Edina Višću koji se oprostio od državnog dresa.

Također, jučer su došle loše vijesti za bugarskog stručnjaka jer su svoj dolazak za ove mečeve zbog ozljeda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac.

Zbog toga je Petev odlučio naknadno uputiti nekoliko poziva, a sinoć je potvrđeno da je poziv za utakmice protiv Crne Gore i Danske dobio igrač Tuzla Cityja, Ajdin Nukić.

Međutim, kako saznaje SportSport.ba Petev će uputiti još par poziva umjesto igrača koji su otkazali svoj dolazak i obradovat će još neke od igrača iz Premijer lige.

Pored Nukića koji je naknadno dobio poziv na spisku izbornika od igrača iz Premijer lige ranije su se još našli Almedin Ziljkić i Andrej Đokanović.

Petev bi danas trebao priopćiti kojim igračima je još uputio poziv, a kako stvari stoje ponovo će se osloniti na nogometaše iz najjačeg ranga bh. nogometa.

Susret protiv Crne Gore na programu je 2. lipnja na Grbavici, dok se meč protiv Danske igra četiri dana kasnije na stadionu Brondby.

Na dosadašnjem spisku Peteva za ove dvije utakmice nalaze se: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Ajdin Nukić, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Podsjećamo, bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran je za novog šefa struke reprezentacije Bosne i Hercegovine u siječnju ove godine na sjednici Izvršnog odbora. Čelni ljudi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine su tako izabrali Peteva za nasljednika Dušana Bajevića.

Bugarin je do sada na tri utakmice predvodio naš tim. Debi je imao u gostima u Finskoj (2:2), a novi remi je zabilježio u prijateljskoj utakmici s Kostarikom u Zenici kada golova nije bilo.

Jedini poraz na klupi reprezentacije BiH mu je nanijela Francuska koja je minimalnim rezultatom slavila na Grbavici krajem marta.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!