Kapetan hrvatske mlade nogometne reprezentacije Nikola Moro uoči četvrtfinalnog dvoboja na EP-u ističe da su Španjolci jedni od favorita, ali Hrvatska ide na pobjedu.

– Sretan sam da se opet okupljamo, a iako je kraj sezone svi smo maksimalno koncentrirani i željni dobrog rezultata. Imamo nekoliko dana za pripremu i analizu Španjolske, oni su jedni od favorita i vrhunska momčad, no mi idemo na pobjedu. Neopisiv je osjećaj bio postići onakav pogodak minutu prije kraja zadnjeg kola, to je bio veliki uspjeh za nas i za Hrvatsku, bili smo ponosni i sretni, izjavio je Nikola Moro, veznjak moskovskog Dinama.

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija (U-21) okupila se u utorak u Zagrebu te odmah krenula na pripreme u Sveti Martin na Muri gdje će odrađivati završne treninge uoči puta u Maribor gdje će 31. svibnja igrati četvrtfinalni dvoboj EP-a protiv Španjolske.

I stoper Hajduka Mario Vušković pun je samopouzdanja: – Znamo da su Španjolci možda i favoriti cijelog natjecanja. Ipak, vidjeli smo da možemo i nadamo se plasmanu u polufinale. Biuk će pokazati na terenu da se nikoga ne boji i vjerujem da će se na prvim treninzima dokazati izborniku. Znali smo da je vrhunski igrač, trebao mu je samo taj iskorak, nekoliko utakmica u seniorskom nogometu, i iskoristio ih je na najbolji mogući način. Zadovoljan sam sezonom, moj je fokus na Hajduku i pogotovo sada na Hrvatskoj U-21 reprezentaciji, pa ćemo na kraju vidjeti što će biti.

Izbornik Igor Bišćan je za dvoboj protiv Španjolske pozvao trojicu novih igrača, Nevena Đuraseka, Sandra Kulenovića Mateja Vuka, koji će zamijeniti Mihaela Žapera, Luku Sučića Darija Vizingera.

Hrvatska je plasman u četvrtfinale izborila krajem ožujka kada je u konkurenciji s Portugalom, Engleskom i Švicarskom zauzela drugo mjesto u skupini. U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Nizozemska – Francuska, Danska – Njemačka i Portugal – Italija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!