Julian Nagelsmann postao je novi trener Bayerna.

Ovaj 33-godišnji stručnjak zamijenio je Hansija Flicka na klupi bavarskog velikana i postat će prvi Bavarac koji će predvoditi tim iz Minhena.

Nagelsmann je govorio za Bild o novim izazovima na klupi Bayerna.

“Znam da je Bayern svjestan da sam iz ove regije, ali neću uživati u povlasticama zbog porijekla. Iako sa Bavarac, morat ću biti uspješan da bih ostao u klubu”, počeo je razgovor za Bild Julian Nagelsmann.

Otkriva 33-godišnji stručnjak kako mu nije bio plan da napusti RB Leipzig.

“Nisam planirao otići nakon dvije godine u Leipzigu. Sve se promijenilo kada je Hansi Flick odlučio otići iz Bayerna. Želio sam sa Leipzigom osvojiti trofej i poraz u finalu Kupa mi je veliko razočarenje”.

Svjestan je Nagelsmann da navijači i rukovodstvo Bayerna uvijek imaju visoka očekivanja.

“Očekivanja u Bayernu su uvijek velika. Uvijek se želi titula, osvajanje Kupa i što bolji rezultat u Ligi prvaka. Spreman sam za ove izazove”.

“Imam jasan životni plan. Ne znam da li ću ovaj posao raditi još 20 ili 30 godina. Svjestan sam da je ovo posao iz snova i zahvalan sam na ovoj istinskoj privilegiji. Radujem se radu u Bayernu i potpuno ću se posvetiti poslu”.

Sjajnom mladom stručnjaku je drago što se njegovo ime stavlja rame uz rame sa Pepom Guardiolom, Jurgenom Kloppom i Thomasom Tuchelom.

“Meni je velika čast što se moje ime povezuje sa velikim trenerima. Ja još ništa nisam osvojio, prvi put sam u velikom klubu i moram se prvo dokazati”.

Raduje se svakako radu sa nekim od najboljih igrača svijea.

“Bit će veoma interesantno raditi sa najboljim nogometašem svijeta (Lewandowski), ali i sa Mullerom, Neuerom, Kimmichem i ostalima. Uzbuđen sam zbog toga i radujem se što ću imati priliku surađivati s tako velikim igračima. Čuo sam dosta dobrih stvari o njima”.

Nagelsmann je hrvatskog nogometaša Andreja Kramarića proglasio najboljim s kojim je radio u dosadašnjoj karijeri.

“Andrej Kramarić je pravi primjer pravog razvoja i nevjerovatne konstantnosti. Sjajan je momak, uvijek daje sve od sebe i zaslužio je ovaku pozitivnu karijeru”.

Nagelsmann je sa Bayernom potpisao petogodišnji ugovor, a u trenerskoj karijeri koju je počeo 2016. godine radio je još i u Hoffenheimu.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!