Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici MUP-a RS na području Bratunca i Podrinja vrše pretrese i privođenja osoba, osumnjičenih za krijumčarenje.

Ove aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva “Ruta”, odnose se na skupinu od šest osumnjičenih osoba, koje su pod istragom i terete se da su u periodu od više mjeseci, djelujući kao organizirana skupina, vršili krijumčarenje većih količina stoke, s područja R Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni su pritom koristili čamce i plovila na skrovitim mjestima preko rijeke Drine, na taj način izbjegavajući mjere carinske i veterinarske kontrole prilikom uvoženja stoke u BiH, koju su dalje krijumčarili i prodavali osobama u Bosni i Hercegovini, a sve radi stjecanja nezakonite imovinske koristi.

Također, u jednom dijelu istrage, osumnjičeni se terete i za krijumčarenje ilegalnih migranata, s područja Srbije u BiH.

U okviru akcije, vrše se pretresi s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentiranja počinjenih kaznenih djela.

Nakon izvršenih aktivnosti, postupajući tužitelj odredit će se o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičeni, koji su pod istragom, terete se za kaznena djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela – krijumčarenje i krijumčarenje osoba, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Izvor:pogled.ba