Mate Rimac javio se ispod statusa Ivana Klarića, osnivača više uspješnih startupa koji je napisao da nije normalno da država financira Rimca. U statusu je spomenuo i Five Viktora Marohnića.

“Hrvati definitivno uvijek trebaju svetu kravu koju će slijepo slijediti. Te ljude i njihove projekte uvijek je zabranjeno challangeat (dok traju).

Apsolutno nije normalno da država financira Rimca. Rimac baš kao i Five (uzeo sam Five za primjer jer sam vidio da Viktor komentira ovu temu) razvija i radi na projektima za klijente. Ako Viktor (Marohnić, osnivač agencije Five, op.a.) primjerice najavi da kreće u razvoj novog proizvoda koji će postati novi Airbnb i vrijediti preko 50 milijardi dolara, zapošljavajući 5000 ljudi u Hrvatskoj, trebamo li i tamo ubaciti milijardu? Zašto bi Rimac bio u bilo kakvoj prednosti nad bilo kojim drugim ambicioznim projektom?”, napisao je Klarić u podužem statusu.

Evo što je Rimac odgovorio.

“Novac iz EU fondova nije nešto što drugdje ne bismo dobili”
“Naravno, FIVE će graditi tvornice i imati stotine milijuna kapitalnih investicija.

Zanimljivo je kako se nitko ne pita zašto sve zemlje oko nas imaju industriju, a Hrvatska nema. Evo jednog od razloga (vidi sliku). Mi ćemo investirati 1+B u HR u idućih nekoliko godina, a iznos o kojem razgovaramo (IZ JEBENIH EU FONDOVA) nije nešto što drugdje ne bismo mogli dobiti.

Inače, Rimac Automobili su do sad dobili 3M Eura iz državnog proračuna, Campus od 200M Eura investicije gradimo bez kune od države dok su nam druge države nudile da nam izgrade cijeli Campus samo da dođemo kod njih.

Super mi je kad se moralizira a nema pojma o temi. Samo tako dalje Hrvatska, sigurno ćemo postati meka za investicije”, napisao je Rimac.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!