Nema mira na relaciji Banski dvori – Pantovčak. Polemika premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića nastavlja se.

Napet odnos na relaciji predsjednik Republike – predsjednik Vlade, ne popušta. Jučerašnju Plenkovićevu tvrdnju da je Milanovićeva izjava o bugarskom sukobu sa Sjevernom Makedonijom – potaknula napade na bugarske državljane u Hrvatskoj – predsjednik Republike komentira:

– Hrvatski predsjednik vlade ide okolo i lupeta ko zadnja baba na placu i lupeta okolo o nekim napadima na bartolomejsko prijepodne bugara u hrvatskoj pretpostavljam..šta, o čemu je govorio?, kazao je Zoran Milanović, predsjednik RH.

– Taj huškač i prevarant odgovoran za prijavu koja je došla u ministarstvo vanjskih i europskih poslova, za prijavu koja je došla u službe Vlade od strane bugarskog veleposlanstva za napade na troje, mislio sam da je dvoje, ali troje bugarskih državljana. Zašto? Zato što je on govorio nešto na brdu kod Kranja, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Da je nazvati nekoga huškačem ozbiljna optužba, kaže Milanović i objašnjava:

– Čime sam ja to huškač? Time što sam upozorio da je politika jedne države, za koju hrvate u principu baš ih to ne zanima, prema drugoj državi koja je nama prijateljska, da je nekorektna, da je dugoročno šteta, da je to iskaljivanje na slabijima, rekao je Milanović.

– Pa nije bilo prije te izjave napada na bugare niti je veleposlanica dolazila to prijaviti jer se dogodilo ničim izazvano, kazao je Plenković.

Napada i oštre retorike ne manjka u kampanji za drugi krug lokalnih izbora.

– Neću sad polaziti od sebe da sam dobivao prijetnje, dobivao sam ih i to prije svih njih puno više. To je neodgovorno ponašanje, to je huškanje. Dakle vidiš on ti nije Hrvat, on ti je nešto drugo, on radi za Soroša, Soroš je Židov, dobar je sa Srbima, to su te grozne stvari koje se ljudima serviraju, rekao je Milanović.

Slažu se obojica da su prijetnje i vrijeđanje neprihvatljivi, no Plenković tvrdi, takvim dijalogom Milanović se kontinuirano služi.

– Napao je čelnice nevladinih udruga koje se bave ženskim pravima, napao je čelnika srpske manjine sdssa u hrvatskoj na način koji je gori od onoga što mi sada slušamo koja je razlika? Razumijete…, kazao je Plenković.

A razumijevanja, čini se, u dijalogu predsjednika i premijera i dalje nedostaje.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!