Prvi predsjednik Republike Srpske, haški osuđenik za ratne zločine, Radovan Karadžić prebačen je u zatvor na jugu Engleske i zdravstveno nije dobro, izjavio je Srni član tima obrane Goran Petronijević.

Petronijević je naveo da se s Karadžićem čula obitelj, ali da ne može precizirati u koji je grad premješten na jugu Engleske gdje su uglavnom Arapi, muslimani.

“Nemamo nikakvu informaciju osim neslužbene, jer oni (sud) još nisu skinuli oznaku tajnosti s njegovog transfera. Bojim se da detalje još ne možemo iznositi da nam ne bi pravili probleme kasnije prilikom odlaska /kod njega/”, dodao je Petronijević.

Pretronijević je naveo da Karadžić, koliko je čuo, zdravstveno nije dobro. “On je bio u jednom ritmu života, koristi određene lijekove”, rekao je Petronijević.

Predsjednik Mehanizma za krivične sudove u Haagu Carmel Agius odbio je 14. svibnja prigovor obrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je tada na Twitteru jedan od članova njegovog pravnog tima odvjetnik Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na “kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji”.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, Karadžić se javio kćerki Sonji nakon prebacivanja u Englesku i rekao da su ga prebacili i da čeka premještaj s trenutne lokacije na jug Britanije u zatvor koji se nalazi 100 kilometara od Sautemptona.

/Srna/HMS/

error: Content is protected !!