Komunalni redari u Mostaru od sredine ovog mjeseca počeli su obaljati redovite radne zadatke, u funkciji nadzora nad poštivanjem komunalnog reda u Gradu Mostaru s ciljem pravilnog uređenja, održavanja, korištenja, zaštite i očuvanja javnih površina, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Podsjetimo, nadležnost komunalnih redara je u oblasti nadzora nad provođenjem odredaba Odluke o komunalnom redu, a ovlaštenja propisana Zakonom o komunalnim djelatnostima.

U ovom trenutku Komunalni redari Grada Mostara,u funkciji pružanja pomoći komunalnoj inspekciji, samostalno vrše provjeru odobrenja za zauzimanje javne površine kod svih ugostiteljskih objekata. Na podlozi činjeničnog stanja koje oni utvrde, nadležni komunalni inspektori poduzimat će daljnje radnje u postupku.

Iz Gradske uprave Mostara napominju da će se provedenim aktivnostima uspostavljanja komunalnog redarstva u Gradu Mostaru, te svakodnevnim angažmanom komunalnih redara na području Grada Mostara, stvoriti uvjeti za bolji i ugodniji život svih građana, koji će dobiti priliku da na brži i efikasniji način način realiziraju svoje zahtjeve, u predmetima zaštite i očuvanja javnih površina.

-Pozivamo građane da se aktivno uključe u rješavanje problema održavanja komunalnog reda, te zajedno s našim Komunalnim redarima, detektirajući negativne situacije na javnim površinama Grada, ostvare pretpostavke ostvarenju zajedničkog nam cilja, a to je čist i uređen Grad Mostar. Pozivom na broj 036 505 521 (broj Službe za inspekcijske poslove) ili izravno na broj 036 505 523, građani mogu ostvariti neposrednu komunikaciju s Komunalnim redarima, navodi se u priopćenju.

/HMS/