Općinski sud u Visokom u cijelosti je potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije kojom je T. A. iz Visokog optužen za silovanje svoje kćerke.

Prema navodima iz optužnice T. A. je silovao kćerku u noći između 14. i 15. veljače ove godine u obiteljskoj kući. Dok je njegova supruga spavala u dnevnom boravku, optuženi je u drugoj sobi gdje spavaju on i kćerka A. T. , prišao kćerki koja je spavala na madracu.

Na silu joj svukao helanke

– Najprije ju je preko deke i čupavca kojim je bila pokrivena pritisnuo s obje ruke u predjelu stomaka i pokušao strgnuti deku i čupavac s nje, govoreći joj „Ja ti žvaljo?“ pa kada je A. uhvatila čupavac, upotrebom sile naglo strgnuo s nje deku i čupavac, potom svukao svoje hlače do koljena, kleknuo iznad nje i na silu joj svukao helanke koje je imala na sebi. Dok se A. opirala, on je svojim nogama pritisnuo njene noge i raširio ih, a rukama uhvatio A. ruke i držao ih iznad njene glave- navodi se u optužnici Tužiteljstva ZDŽ.

Otac mosntrum je tada silovao kćerku nakon čega je ona nekako uspjela osloboditi ruke i noge i odgurnuti ga od sebe, piše “Avaz”.

Zadovoljio svoju pohotu

On je obukao hlače i vratio se na kauč na kojem inače spava, a potom joj je ponovo prišao. Kleknuo je pored madraca na kojem je ležala i dirao rukom po svom spolnom organu nakon čega je svršio zadovoljivši svoju pohotu.

– Kćerki je potom dao 20 KM i zaprijetio da o tome što se dogodilo ne smije nikome reći jer će je istjerati iz kuće i imaće problema i ona i on, čime je počinio krivično djelo silovanje i rodoskrvnuće- navedeno je u optužnici.

/HMS/